Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pattanások kezelése

 Az akné különösen sok bajt okoz a láthatósága és az önbecsülésünkkel való kapcsolata miatt, hiszen a bőr, és különösen az arcbőr az, amit leginkább látnak rajtunk mások.

Gyakori hiba a pattanások állandó nyomkodása, piszkálása, mely egy kisebb aknét is maradandót sebbé változtathat. Sokan úgy próbálnak "megszabadulni" a nem kívánt pattanásaiktól, hogy rákennek mindenféle alapozót, púdert meg korrektort. A púder és a korrektor nem annyira vészes (külön-külön), de az alapozó még jobban elzárja azt a faggyúmirigy kivezető csatornát, ami már amúgy is el van záródva és ez által nem hagyja lélegezni a bőrt.

A legjobbak a "házilag" elkészített pakolások, krémek és persze a gyümölcsök. Figyelnünk kell a megelőzésre is, mert a helyes táplálkozás mindennél fontosabb. Nem ajánlott a túlzott csokoládé, a sós, olajos magvak, valamint a nagyon fűszeres ételek fogyasztása.

Zsíros, pattanásos bőrre Cameron Diaz tippje: buborékos ásványvízzel mosd az arcodat! Ezen kívül nagyon jó a szeletekre vágott uborkából készült pakolás is.

Száraz bőrre: Sokat kell kenegetni vízalapú krémekkel. Általában ez a bőrtípus a legérzékenyebb. Használj Sensitive elnevezésű termékeket.

 

Normál bőrre:Nagyon minimális törődést igényel, persze neked is oda kell figyelned a helyes táplálkozásra.


 
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 21079
Hónap: 111
Nap: 2